Trainingen

Karate is een Japanse / Okinawaanse vechtkunst met wortels in China. Het is ontwikkeld op het Japanse eiland van Okinawa. De karate-stijl die bij Chikara getraind wordt is het Okinawa Goju-Ryu. Vrij vertaald: ‘de hard-zacht-stijl’ van het Japanse eiland Okinawa. Het Goju-Ryu is een traditionele karate-stijl waarin zowel de effectiviteit in zelfverdedigingsituaties als de positieve bijdrage aan lichamelijke en geestelijke ontwikkeling een belangrijke rol spelen.

De karate-groep van Chikara is aangesloten bij de IOGKF-Nederland en via deze bij de Karate-do Bond Nederland (KBN). De lessen worden voor het grootste gedeelte gegeven door Mark Bicknell 6e Dan. Naast hoofddocent binnen Chikara is Mark Bicknell ook docent binnen de Radboud Universiteit voor het onderdeel Karate daar. Verder worden de trainingen verzorgd door John Striekwold 3e dan en Colette Orth 3e dan. De trainingen worden gehouden in een traditionele trainingszaal (dojo) voorzien van traditionele en moderne trainingshulpmiddelen zoals stootkussens, stootzakken en natuurlijke gewichten.

Karate is bij Trainingscentrum Chikara toegankelijk voor jong en oud, ongeacht vaardigheid of kracht. Chikara is een plek voor iedereen om zich lichamelijk en geestelijk te ontwikkelen, een plek om plezier te hebben en een plek om andere mensen te ontmoeten. Er is een vrije instroom in de karategroepen.